dissabte, 15 d’octubre del 2011

Terrassa recorda els 71 anys de l'afusellament de Lluís Companys

Avui dissabte dia 15 d'Octubre, Catalunya recorda l'ex-president de la Generalitat afusellat per les tropes franquistes l'any 1940, Lluís Companys i Jover, a l'edat de 58 anys

Lluís Companys va ser polític i advocat i un dels màxims exponents del catalanisme polític, líder d'Esquerra Republicana de Catalunya i President de la Generalitat, també des de l'exili i fins el dia que va ser afusellat.
Ahir dia 14 d'Octubre a les 20:00 hores, a la Plaça Lluís Companys de Terrassa, on hi ha un monument dedicat a aquest il·lustre polític, hi va haver una petita reunió de persones al voltant d'un portaveu representant d'ERC a Terrassa i el seu líder, Isaac Albert. Es van llegir alguns dels principis bàsics del partit i també es va recordar la figura del difunt polític.
Aquesta és una de les activitats programades arreu de Catalunya per aquest dissabte dia 15; a Barcelona hi haurà una Marxa de Torxes, una Lectura poètica i una Ofrena floral al seu monument.

Carme Obradors a Poesía para el alma, escriu aquestes paraules que m'han semblat molt adequades per aquest dia tant significatiu per la història de la nostra terra:

No digueu que ja és mort -la mort és cosa
dels homes sense rels amb l’Infinit-,
digueu només que té la boca closa
i la cançó de l’herba sobre el pit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada